Tuesday 31 July 2007

Cleared for take off

Hey allemaal,

Zo zeg eindelijk weer een update, erg druk gehad afgelopen week (as usual). Afgelopen week dus test II die goed afgesloten is en afgelopen woensdag en donderdag vrij weinig gedaan, twee vrij nutteloze dagen gehad, maar opzich wel lekker om een beetje bij te komen van de drukke dagen van test II. Vrijdag moesten we naar de Amerikaanse ambassade, we hadden een afspraak om half twaalf maar omdat een klasgenoot naar Nederland ging en ik Michelle van Heathrow ging ophalen zijn we wat vroeger heengegaan, m.a.w. de wekker om kwart over vijf gezet. Toen even gedouched en om zes uur met de bus naar Oxford gegaan. Om vervolgens met de Oxford-London tube naar London te gaan, opzich wel leuk omdat ik nog nooit in London geweest ben. Alleen was het best vroeg. Nou we zijn bij Marble Arch uitgestapt en toen maar even naar Paddington station gelopen omdat je helemaal niks mag meenemen naar de ambassade. Erg irritant. Nou en toen lopende naar de amerikaanse ambassade, opzich best nog wel ver lopen.
Eenmaal daar moesten we heel lief vragen of we alsteblieft wat vroeger naar binnen konden het was nog maar half tien en normaal gesproken mag je pas een half uur van te voren naar binnen, maar nadat we de situatie hadden uitgelegd mochten we toch naar binnen. Na de security zijn we naar binnen gegaan en toen was het voornamelijk wachten, het interview waar we voor kwamen nam in totaal ongeveer 10 minuten in beslag terwijl we toch bijna drie uur binnen geweest zijn. Maar gelukkig waren we met een leuk groepje dus de tijd was zo om. Gelukkig is ons een visa gegeven dus dat is mooi, nu staat er bijna niks meer in de weg om naar Arizona te gaan, Nadat we klaar waren zijn we met z'n tweeën naar Heathrow gegaan, de klasgenote even weggebracht en vervolgens wachten op Michelle, en dat duurde best lang opzich... Echt waar het is één grote ellende op Heathrow, de wachtijden waren best lang. Maar uiteindelijk was ze toch aangekomen. En gelukkig herkende ze metteen, NOT... Maarja nadat de herkenning er eindelijk was zijn we met de Heahtrow Express naar Paddington Station gegaan om ons hotel op te zoeken, na een korte zoektocht en net voor de regen waren we binnen. De rest van de avond hebben we niet zo gek veel gedaan opzich. Afgelopen zaterdag hebben we het eten 's morgens maar overgeslagen, het bed lag veelste lekker... 's Middags zijn we wat gaan lopen (best ver achteraf) en op vrij veel bankjes en trappen gezeten, lekker rustig aan gedaan. 's Avonds ook niet zo heel laat naar terug naar het hotel gegaan. Zondag moesten we relatief vroeg op omdat we om tien uur uit moesten checken, eigenlijk de hele ochtend/middag in een park gezeten, op een stel lekker ligstoelen, ideaal. Na een paar uur moesten we toch maar weer richting Heathrow omdat Michelle helaas weer naar huis moest... Toen was het weekendje al weer over waar we erg naar uit hebben gekeken, erg jammer maar het was wel een top weekend, foto's zijn d'r niet want we hebben onze fototoestellen in de koffer laten zitten (lees vergeten).
Toevallig kwam de klasgenote terug nadat Michelle weer wegging dus we hebben samen in de bus naar Oxford kunnen zitten, erg gezellig...

Nou en maandag konden we weer aan de bak, gelukkig hadden we het eerste uur vrij wat hier niet zo gek veel gebeurd, heel erg veel geluk dus. We kunnen toch wel een beetje merken dat fase II wat meer relaxed is dan fase I, ook gaan we volgende week vrijdag naar de Rolls Royce fabriek waar ze de Hi-Bypass jet engines bouwen, echt leuk om te zien denk ik! Weer iets om naar uit te kijken, ik kan wel merken dat de motivatie om het laaste beetje van Groundschool op te brengen een beetje weg is. Het is niet meer nice to know maar 't is nu zo, wat moet ik weten voor het examen en dat is genoeg. Nog maar twee lesweken en dan is het voorbij, dan kunnen we weer kei hard aan de studie voor de laatste Schoolfinals en JAR's.

Nou nu weet ik niets meer,

Cheers,

Marc