Saturday 10 March 2007

Groundschool week 2

Hallo allemaal,

Hoe gaat het met jullie? Hier is alles goed... We merken dat de weken voorbij vliegen, het lijkt dat we hier al een hele tijd zijn, al zijn we hier nog maar twee weken...

Tja wat is er allemaal gebeurd deze week...

Nou we hebben een nieuw vak, Metreology (Met.) oftewel het weerpraatje. Voorals nu lijkt het allemaal nog heel interessant. Hoewel d'r vanuit ap269 (de EPST klas voor 272 waar ik in zit) dat Met. je moet liggen... We hebben een leraar Kieth (we noemen alle leraren bij de voornamen, we moeten ze als collega's zien. Wat opzich lastig is want ze zijn allemaal grijs... Wel even wennen dus.)

Wat er nog meer gebeurde,

Afgelopen donderdag hadden we naast mijn verjaardag ook FOF wat voor First Officer Fundumentals staat. Dat is de cursus die je krijgt nadat je terug komt uit de VS... Als First Officer wordt je geacht leiding te kunnen geven en te kunnen presenteren. Dus m.a.w. wij hadden een presentatie. Nouwja twee eigenlijk want er waren twee groepjes. De eerste ging over de crash van de Space Schuttle die in de jaren 80 tijdens de start ontplofte. Het groepje had uitgezocht welke technische fouten en welke Human Factors fouten er gemaakt zijn door NASA en andere bedrijven. Deze presentatie was opzich wel interessant.
De tweede presentatie ging een crash in Canada met een F-27 van Air Ontario, wederom was onderzocht welke technische fouten er gemaakt waren en welke Human Factors er mee speelden... Deze was wat langdradig maar het voordeel was wel dat we een half uur eerder vrij waren. Dus dat was mooi meegenomen.

Die avond zijn we uit eten geweest met de klas, nogmaals erg gezellig... De foto's gaat wat langer duren omdat degene met het foto toestel nu op vakantie naar Nederland is, dus dat schiet niet op.

Wat ook nog gebeurde, en hier zag ik wel tegenop... Ik moest voor de eerste keer wassen.... Nou dat was het probleem niet want er staat wel helder uitgelegd hoe de wasmachines werken, maar de tijd die op het apparaat stond kwam niet overeen met de werkelijke wastijd. Dus heb ik voor niks een paar keer naar Langford hall moeten lopen dat toch al gauw 5 minuten lopen is. Heavy stuff dus. Uiteindelijk is alles verder wel gelukt en is alles weer schoon...

Verder is er niet zoveel speciaals gebeurd, ik begin al behoorlijk te wennen aan het engels dat in het begin toch nog wel behoorlijk veel energie heeft gekost.

En nu is het alweer weekend, het is heel erg rustig omdat de meeste andere klassen afgelopen week JAR examens gehad hebben en nu dus van hun vakantie genieten. Dus dat worden twee rustige weekjes in de kantine.

Dat was het voor nu,

Groetjes,

Marc