Saturday 24 February 2007

Groeten uit Oxford

Beste allemaal...

Ten eerste hartstikke bedankt voor alle comments die ik gekregen heb! Ten tweede: m'n verhaal...

Gistermorgen ging om 04.00 uur de wekker al... Dat was wel minder want erg goed geslapen heb ik ook niet dus we begonnen al moe aan de reis. Gelukkig ging de reis wel voorspoedig en waren we om een uur of zeven op Schiphol, ruim op tijd om nog een bakkie koffie te doen in een restaurant daar.

Rond een uur of acht zijn we naar de inceck balie van Britsh Midland gegaan om met de rest van de EPST studenten te verzamelen en zo gezamelijk in te checken.

Helaas voor mij portemonee had ik negen kilo overgewicht dus moest ik met 108 euro aftikken, sneu geld...

De reis ging voorspoedig met KLM, wel hadden wij wat vertraging op Heatrhow omdat er nog een kist aan de gate stond waar wij moesten staan... Maargoed na ongeveer een half uur extra zijn we dan toch uitgestapt, lang op onze bagage hoefden we niet te wachten gelukkig.

In de aankomst hal stond een mevrouw van Oxford Aviation Training (Hierna alijd als OAT) ons op te wachten en twee studenten van EPST. Na de ontvangst hebben wij even moeten wachten op de bus van OAT die ons naar het vliegveld zou brengen. Helaas sond er wat file tussen London en Oxford dus we hadden vrij veel vertraging toen we op het vliegveld aankwamen. Gelukkig was er gebeld dus een groot probleem was het niet.

Aangekomen op het vliegveld hier, hebben wij gelijk de sleutels van onze "kamertjes" gehaald om even de de koffers daar neer te kunnen zetten. Daarna moesten wij gelijk naar beneden om onze andere klasgenoten te ontmoeten. Het blijkt dat wij een behoorlijk bont gezelschap aan nationaliteiten hebben, zo hebben wij onder andere, een Griek, en Malthese (een meisje dat van malta komt dus) een IJslander, een Fransoos en natuurlijk nog enkele engelsen.

Na de kennismaking hebben wij een kleine introductie gehad wat de opleiding nou eigenlijk inhoud... Totaal 67 weken van hard werken en veel plezier maken.

's avonds zijn wij met de andere EPST klassen de kroeg nog eventjes ingedoken, erg gezellig hier.

Vanmorgen moesten wij helaas om acht uur weer op omdat wij een teambuildings dag hadden... Wij hebben een lego opdracht gedaan en wat opdrachten buiten.

Maandag moeten wij al beginnen met groundschool om drie en een halve maand te bikkelen en dan als het meezit twee weken vakantie te hebben!

Foto's kan ik niet uploaden omdat de bandbreedte hier te laag is, maar dat komt wel een keer denk ik.

Groetjes vanuit Oxford,

Marc